Зашто ваш пас нагиње главу у страну док му нешто говорите?

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Feb.2024, 10:00

Зашто ваш пас нагиње главу у страну док му нешто говорите?

Чак и ако нисте власник пса, не верујемо да вам је промакао један детаљ. А то је да док ви нешто говорите псу, он нагиње главу на једну страну. Изгледа као да покушава да разуме шта му ви тако важно говорите. Фото: Pexels/Hans Middendorp Иако стручњаци не могу са сигурношћу да кажу о чему је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << реч имају неколико различитих теорија.
Тако један део сматра да пси то чине јер се та радња допада људима.
Пси су у стању да веома брзо схвате када неко њихово понашање у нама буди радост или задовољство па ће такво понашање понављати како би добили своју посластицу.
А поред овог постоји још једно које је изузетно популарно, а то је да пас то ради јер тако намешта уши како би нас боље чуо, односно разумео. Ова ситуација се најчешће догађа када им спомињемо нешто у вези са шетњом или храном.
Још једно објашњење стручњака јесте да пси нагињањем главе покушавају прочитати говор тела особе која им се обраћа. На овај начин, они покушавају што боље да прочитају израз лица особе која му нешто говори.
Za zdraviji dom: Zašto je ponekad bolje preskočiti jutarnje nameštanje kreveta?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто ваш пас нагиње главу у страну док му нешто говорите? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.