Српска атлетичарка Милица Гардашевић освојила „Златну лигу“

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Feb.2024, 16:06

Српска атлетичарка Милица Гардашевић освојила „Златну лигу“

Српска атлетичарка Милица Гардашевић освојила је „Златну лигу“ 2024. године у скоку удаљ, пошто је на финалном митингу овог такмичења у Мадриду заузела друго место, што јој је било довољно за победу у укупном пласману. Фото: Танјуг/ САС/бс Наша земља је тако по први пут у историји >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << добила победника на овом престижном серијалу такмичења Светске атлетике.
Иако је водила у другој и трећој серији захваљујући скоку од 6,64 метра из друге серије, Румунка Флорентина Костина Иско забележила је скок за један центиметар бољи од Миличиног у четвртој серији – 6,65 метара.
Милица је имала још два исправна скока на 6,60 и 6,59 метара.
Дијамантска лига је најпрестижније летње такмичење, приватног карактера, док је Златна лига серијал такмичења под покровитељством Светске атлетске федерације које се организује и зими и лети.
Никад се до сад није десило да неки српски атлетичар освоји ово такмичење.
Победом у Астани Милица Гардашевић освојила је 10 бодова, другим местом у Мадриду још 7 и са укупно 17 бодова убедљиво освојила прво место, док је друго место заузела Флорентина Иско са 10.
Ispisana istorija srpskog streličarstva

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Српска атлетичарка Милица Гардашевић освојила „Златну лигу“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.