Лупулеску једини кандидат за Председника Стонотениски савез Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Feb.2024, 15:37

Лупулеску једини кандидат за Председника Стонотениски савез Србије

На кормило Стонотениског савеза Србије дефинитивно ће доћи до промена. Илија Лупулеску, тренутни вд заступника, биће једини кандидат за Председника на ванредној изборној седници Скупштине која ће се одржати 9. марта у Новом Саду. Нашег прослављеног играча предложило је 18 клубова. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << PrtSc/zajednica.org На истој седници бираће се и по четири члана Извршног и Надзорног одбора, као и Дисциплински судија, а рок за доставу предлога јесте 2. март.
Подсетимо да је 28. јануара на ванредној седници са функције председника, након 6 година, разрешен Александар Каракашевић где је за вд-а постављен управо Лупулеску, са 94 гласа.
Једини кандидат за председника Стонотениског савеза Србије изложио је свој председнички програм на 8 страна. Лупулеску је обећао да ће увести транспарентност рада и да ће све одлуке и записници органа савеза бити доступне јавности. Такође, да ће се променити много правилника, а осим промена захтеваће њихову доследну примену. Поменута је иницијатива за „Отворени стонотениски Балкан“, као и формирање мини, регионалних и националних стонотениских центара. У програму је споменуто и увођење извесног Одбора менаџера који ће имати комуникацију са клубовима. Највише пажње посветио је унапређењу рада тренера, као и репрезентативних селекција, а посебно проналаску талентоване деце у свим деловима земље. Жели да врати конкурентност у избору за чланове репрезентације, као и на самим регионалним и републичким такмичењима. Формираће се комисије за школски и ветерански спорт, а Стонотениски савез Србије ће се окренути и ЕУ пројектима. Велику пажњу посветиће и информационим технологијама.
За крај, Лупулеску је поменуо важност пажње и бриге савеза према српском народу на Косову и Метохији где се планира поновно увођење званичног такмичења на том простору, али и едукација тренера са циљем да се и на Космету пронађу таленти.
За крај наш прослављени репрезентативац је истакао да је тренутно стање у савезу катастрофално. Да су дугови још увек непознати, да постоје судске пресуде на штету савеза, да нема основних средстава за рад јер је опрема савеза на непознат начин раздељена и да свако ко постане нови заступник савеза ће морати да утврди све што је незаконито урађено.
Ово су хитни послови које је Лупулеску навео као приоритетне, уколико дође до имењовања њега и осталих органа савеза. 1. Израда нових пропозиција лигашких такмичења.
2. Измена правила о чланаринама и накнадама.
3. Организација летњих припрема за ширу, већу групу младих и талентованих играча, што ће бити пракса убудуће.
4. Организација припрема и појачаних заједничких тренинга сениорских селекција који би се контиунирано одвијали током целе године.
5. Израда новог правила о рангирању и о појединачним такмичењима.
6. Израда правила о националним селекцијама са кодексом понашања.
7. Израда критеријума за доделу опреме и реквизита.
8. Провера финансијског пословања, као и стања опреме СТСС.
 
Ispisana istorija srpskog streličarstva

 
 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лупулеску једини кандидат за Председника Стонотениски савез Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.