Исписана историја српског стреличарства

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Feb.2024, 15:24

Исписана историја српског стреличарства

Европски дрворански шампионат у стреличарству, који је одржан у Вараждину претходне недеље, био је најуспешнији за српске стреличаре. Фото: Стрељачки савез Србије У Хрватској је било преко 250 такмичара из 25 земаља Старог комтинента, они су пуцали у све три дисциплине овога спорта, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а наши најбољи стреличари успели су да освоје две бронзане медаље у тимској конкуренцији, што је први пут у историји овога спорта у Србији.
Појединачно, остварен је велики напредак код наших најбољих младих такмичара који су били у најзахтевнијој дисциплини-олимпијски лук.
Стреличарке су након добрих квалификација наступиле у елиминацијама. Ања Бркић је елиминисана у другом а Милица Петронијевић у првом колу као и Марко Вулић, који је још увек јуниор, он свој наступ завршио такође у првом колу.
Било је то добро искуство за такмичаре од који се очекује да буду кандидати за Олимпијске игре 2028. године.
У другој дисциплини, сложеном луку, наш представник Огњен Недељковић елимисан је у првом колу након квалификација.
Највише успеха наш тим имао је у дисциплини голи лук где су у екипној конкуренцији и мушкарци и жене били трећи. Мушки састав: Дејан Стојанковић, Срђан Пилиповић и Дејан Мајдовић, као и женски трочлани тим у коме су биле: Наташа Стојковић, Ингрид Васиљевић и Катарина Врањковић, након пораза у полуфиналним мечевима од Хрватске и Румуније, у борбама за бронзу били су бољи од Исланда. Мушкарци су славили 5:4 а женска репрезентација Србије након несрећног пораза у полуфиналу (било је 5:4 за Румунију), била је убедљива против Скандинавки, добиле су тај дуел 5:1. Све наше рерпрезентативке у овој дисциплини прошле су прво коло а онда су испале у осмини финала. У мушком делу турнира Дејан Стојанковић испао је у првом колу а преостала двојица наших такмичара шампионат су завршили у осмини финала.
Селектор наших стреличара, Александар Станковић, био је задовољан и поносан због учинка својих изабраника. „Ово је први пут у историји нашег спорта да смо у сениорској конкурецији освојили медаљу на једном овако великом такмичењу. Честитам и девојкама и момцима на освојеним одличјима, имали су у Вараждину добре наступе и заслужили су медаље. Исто тако похвалио бих наше младе такмичаре у преостале две дисциплине, било је то драгоцено искуство за све њих и сигуран сам да ће на наредним првенствима наш напоран рад бити награђен још бољим резултатима.“
Један од наредних шампионата Европе у дворани могао би бити организован у Београду, можда већ 2027. године, а тада ће наши стреличари, ако наставе са добрим радом, бити у кокуренцији за освајање медаља и у појединачној кокуренцији.
Liverpul bez pola tima napada Čelsi u finalu Liga kupa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Исписана историја српског стреличарства се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.