Почиње фебруарски читалачки клуб у Прометеју

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Feb.2024, 12:14

Почиње фебруарски читалачки клуб у Прометеју

После јануарске паузе, у Галерији Прометеј почиње књижевни клуб на коме ће о књижевном делу водити дискусија. Фото: Прометеј Нови Сад Наслов овог фебруарског читалачког клуба јесте „Бунтовница у сенци“ чија је ауторка Нађа Тешић. Књижевно вече заказано је за четвртак, 29. фебруар >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Галерији Прометеја са почетком у 20.00 часова. Разговор модерира књижевник Александар Танурџић.
Учествовање у књижевном клубу је бесплатно.
Роман „Бунтовница у сенци“ je прича о малој Ани која после трауматичних ратних искустава на нашим просторима наставља живот сачињен од различитих траума. Роман читамо дечијим гласом, из првог лица. Она нема оца, и главна фигура у њеном животу је доминантна мајка. Женски свет оличен у кругу жена окупљених око Анине мајке на свакодневној кафи готово да је централни симбол, кроз који је сабрано целокупно женско „знање“, али и живот паланке у којем се женска улога у друштву вреднује само кроз удају и рађање. Сувише другачија од њих, угрожена са свих страна, Ана ипак успева да успостави равнотежу са собом – највише кроз посматрање и читање – сликајући живописно, дечијим језиком поратне године у малом граду.
Ауторка дела Нађа Тешић (Ужице, 1939 – Њујорк, 2014) познатија је и као сестра америчког оскаровца Стива Тешића, за живота је остала, поготово као књижевница, скоро потпуно непозната у српској средини, иако је иза себе имала четири романа, неколико драма и мноштво написаних сценарија.

За све додатне информације можете писати на мејл akeksandar.t@prometej.co.rs или позивом путем телефона, на број 021/422-245

Izložba “Vrednosti i umetnine Karlovačke bogoslovije” danas u Arhivu Vojvodine

Преузмите андроид апликацију.
 
 
Чланак Почиње фебруарски читалачки клуб у Прометеју се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.