Борељ: Руска агресија на Украјину променила историју Европе, али неће географију

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Feb.2024, 11:30

Борељ: Руска агресија на Украјину променила историју Европе, али неће географију

Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ изјавио је, поводом двогодишњице рата у Украјини, да је ЕУ на страни Кијева од почетка сукоба који је, како је навео, променио историју Европе, али неће насилним путем њену географију. Фото: Танјуг/АР/Jean-Francois >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Badias „Обележавамо две године од бруталне агресије Русије на Украјину. ЕУ је била на страни украјинског народа од тог трагичног јутра које је променило историју Европе, али неће поново на силу променити њену географију“, написао је Борељ данас на X платформи.
Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен допутовала је данас у Кијев, поводом обележавања двогодишњице руске агресије на Украјину, а у ту земљу су, између осталих, стигли и италијанска премијерка Ђорђа Мелони, премијер Белгије Александар Де Кро и и канадски премијер Џастин Трудо.
 
Dve godine rusko-ukrajinskog rata, izgledi za mir i dalje mali

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Борељ: Руска агресија на Украјину променила историју Европе, али неће географију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.