Шта значи волети некога, а како се заљубљеност разликује од тога?

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Feb.2024, 10:02

Шта значи волети некога, а како се заљубљеност разликује од тога?

Романтика и романтичне везе играју велику улогу у нашем животу и у целокупном друштву. Како љубав може доћи у свим облицима, познавање разлике између врста љубави, а претежно између разлике љубави и заљубљености, може вам помоћи да је разумете и цените потпуније. Фото: Pexels/Vera >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Arsic Бити заљубљен је романтично, док волети некога може бити и платонски Генерално, када сте заљубљени у некога, о њему размишљате романтично. Због тога се та фраза најчешће користи када се говори о симпатијама или партнерима. Волети некога, с друге стране, може бити романтично или платонско.
Пример – заљубљени сте у некога ако гајите неконтролисана романтична осећања према њему и волите некога ако му се дивите и бринете о њему.
Љубав може доћи временом, док је заљубљеност изненада Једна од многих лепих ствари о љубави је да се она стално мења. На пример, можете заволети пријатеља док га упознајете постепено. Заљубљеност, с друге стране, обично долази са изненадним вртлогом емоција и често се дешава да о тој некој особи немамо јасну и ширу слику.
Волети некога је сигуран осећај, док бити заљубљен није Све је ново и узбудљиво када сте заљубљени, а ове сирове емоције могу бити помало застрашујуће. Веза тек почиње да цвета, а са тим долази и страх од неуспеха. У међувремену, када некога волите, осећате се удобно у његовој близини и осећате се безбедно. Не постоји онај “Шта ако?” моменат.
Ваша осећања могу бити помало узбуркана када сте заљубљени, и то је у реду! Бити у новој вези и истраживати своје емоције је авантура.
Лакше је прихватити промене када некога волите Живот је пун успона и падова, што се наравно односи и на живот удвоје, Када некога волите безусловно, природно је да га прихватите онаквим какав јесте, без обзира на све. Заједно ћете учествовати у добром и у лошем. У међувремену, може бити лакше сецирати негативне особине и дешавања не подржавати промене када сте заљубљени.
Љубав је дуготрајнија од заљубљености Осећај заљубљености је узбудљив и пун фантазија. С друге стране, љубав је основа узајамног поштовања и бриге. Однос заснован на томе има добру основу да траје.
Лакше је поставити границе када некога волиш Када сте заљубљени у некога, обично постоји осећај “власништва” над том особом. Ово не значи да желите да контролишете сваки њихов покрет, али осећате се више везаним за њих. У међувремену, када волите некога, постоји мало више поверења и поштовања између обе стране.
Заљубљеност је обично прва фаза романтичне везе, тако да је љубомора природно присутна у још увек неизвесном односу.
Ово су кључне разлике, а пуно више њих ћете увидети кроз ретроспекцију сопствених односа.
Tri odlične salate za zdravu kožu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта значи волети некога, а како се заљубљеност разликује од тога? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.