Да ли поседујете ове четири особине? Ако је одговор да, припадате најређем типу личности према Карл Јунгу

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Feb.2024, 10:01

Да ли поседујете ове четири особине? Ако је одговор да, припадате најређем типу личности према Карл Јунгу

Карл Густав Јунг, отац аналитичке психологије, развио је теорију психолошких типова, а један посебан тип личности се издвојио. Тај тип личности је назвао “дипломата” и представља само 1% светске популације. Фото: Pexels/Andrea Piacquadio Данас се тај тип личности често назива ИНФЈ, а Карл >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Јунг га је сматрао најдивнијим и најређим. Скраћеница ИНФЈ означава интровертност, интуитивност, осећајност и симпатичност. Ако препознате 4 или више карактеристика које смо приказали у наставку, вероватно припадате том типу личности.
Ево неколико карактеристика које се приписују особама са ИНФЈ типом личности: 1. Увек се фокусирате само на оно што је важно и не губите време и енергију на небитне ствари. Без обзира на тешкоће, увек знају како да се изборе и опораве.
2. Спремни су напорно радити како би постигли своје циљеве, јер знају да нема пречица до среће и успеха. Иако знају како да се одморе, никада нису лењи и не одлажу обавезе за касније.
3. Верују својој интуицији, како када нешто крене по злу, тако и када све изгледа добро. Пажљиво слушају глас своје душе.
4. Не верују да је потребно имати много пријатеља и познаника да би били срећни. Задовољни су са неколико блиских пријатеља.
5. Често су емпатични. Они могу заиста да осете бол и негативне емоције других људи. То је један од разлога зашто често проводе време сами или са малим бројем одабраних пријатеља – како би се одморили и опоравили.
6. Њихова емпатија, интуиција и појачана чула омогућавају им да боље разумеју мисли других људи. Могу да препознају лажи и искреност у комуникацији.
7. Они могу да замисле свет који је другачији од оног у којем живимо. Међу њима су често присутни писци и уметници. Нису се плаше да размишљају ван оквира и да претворе своје идеје у дело.
8. Нису нужно вође, али ако им се повери та улога, иду напред и својим примером инспиришу друге.
9. Верују да мисао која је записана на папиру постаје више од саме мисли. Због тога често постају писци. Писање им омогућава да другима пренесу своја осећања.
10. Не дозвољавају да их проблеми зауставе. Уместо панике и одустајања, траже решења и проналазе излаз из тешких ситуација.
Особе са ИНФЈ типом личности су аутентичне, са великом душом, развијеном емпатијом и алтруизмом. Једина мана коју могу имати је да због сталне бриге за друге, занемарују своје потребе.
Da li treba da koristimo dodatke ishrani ako redovno treniramo?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли поседујете ове четири особине? Ако је одговор да, припадате најређем типу личности према Карл Јунгу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.