Русија упутила протестну ноту САД због Бајденовог увредљивог коментара

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Feb.2024, 09:08

Русија упутила протестну ноту САД због Бајденовог увредљивог коментара

Москва је упутила “снажну протестну ноту“ америчком Стејт департменту због увредљивих изјава председника САД Џозефа Бајдена на рачун руског председника Владимира Путина, саопштио је амбасадор Русије у САД-у Анатолиј Антонов. Фото: Танјуг/AP Photo/Evan Vucci “Упутили смо снажну >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << протестну ноту због нечувене природе и неприхватљивости увреда америчког руководства на рачун руског председника“, саопштио је Антонов, преноси РИА Новости.
Он је истакао да је мало вероватно да ће се тренутна ситуација решити једноставним извињењима, оцењујући да САД то неће ни учинити.
Према његовим речима, „Бајденова неприхватљива реторика показује немоћ и недостатак здравог разума у ​​политици према Русији“.
„Чини се све да се Русија испровоцира да предузме емотивне кораке одмазде. Очигледно је да безобразлук, псовке, непристојне изјаве не служе јачању стратешке безбедности која је тако неопходна свету у садашњим историјским условима“, рекао је он.
Амерички председник Џозеф Бајден назвао је јуче руског председника Владимира Путина „лудим кучкиним сином“, наводећи да због њега и других увек мора да се брине о могућем нуклеарном сукобу, иако су, како је навео, климатске промене егзистенцијална претња за човечанство.
Путин је на то реаговао рекавши да је то адекватна реакција шефа Беле куће.
„Рекао сам да ћемо сарађивати са било којим председником, али верујем да је за нас, за Русију, Бајден пожељнији. И, судећи по овоме што је рекао, потпуно сам у праву, јер је ово адекватна реакција на оно што је речено са моје стране“, рекао је Путин.
Бајден је и раније у јавности користио увредљиви израз „кучкин син“, па је тако у јануару 2022. године назвао извештача Фокс њуза из Беле куће.
Lavrov: SAD ne vode samo hibridni, već i direktan rat protiv Rusije


Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија упутила протестну ноту САД због Бајденовог увредљивог коментара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.