Едукативни програми за децу и целу породицу у Музеју Војводине

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Feb.2024, 08:15

Едукативни програми за децу и целу породицу у Музеју Војводине

Цела породица може уживати, забававити се и нешто научити у Музеју Војводине. Фото: Војводина уживо Музејска играоница Музејска играоница је програм намењен деци узраста од 5 до 10 година. У оквиру програма деца упознају садржаје сталне изложбе и тематских поставки Музеја Војводине, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << теме из опште културе, догађаје везане за значејне историјске и верске датуме и сл.
Играонице су методолошки примерене узрасту деце, а конципиране су са теоријским и практичним делом. Теоријски део је усмерен на стицање знања, док се практични базира на савладавању техника ликовног израза, креативног писања и стицања других специфичних вештина.
Одржава се једном седмично, недељом од 11 до 12.30 сати.
Циљ овог програма је да деца усвоје елементарна знања о музејима, музејској делатности, да упознају културну баштину коју Музеј Војводине чува, да се код деце подстакне формирање навика посећивања установа културе, развијање културних потреба и интересовања и ширење музејске културе.
Најаву и све додатне информације можете добити путем мејла. Електронска адреса Одељења за едукативни рад је pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs
Улаз је бесплатан.
Где сам ту ја? Породично стабло Едукативни програм намењен целој породици. Програм подразумева тематску шетњу кроз сталну поставку, у којој се акценат ставља на породични живот и породичне односе кроз историју. После тематске шетње предвиђен је креативни рад за целу породицу – израда породичног стабла.
Програм се одржава суботом. Неопходна је најава два дана пре почетка програма. Све додатне информације, као и најаву присуства, можете добити путем мејла. Електронска адреса Одељења за едукативни рад је pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs
Улаз се наплаћује 400 динара по породици (до 5 чланова).
Где сам ту ја? Породични и други грбови Едукативни програм намењен целој породици. Програм подразумева тематску шетњу кроз сталну поставку у којој се акценат ставља на породичне, градске и еснафске грбове и симболе. После тематске шетње предвиђен је креативни рад за целу породицу – израда породичног грба.
Програм се одржава суботом. Неопходна је најава два дана пре почетка програма. Све додатне информације, као и најаву присуства можете добити путем мејла. Електронска адреса Одељења за едукативни рад је pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs
Улаз се наплаћује 400 динара по породици (до 5 чланова).
Театрић Музеја Војводине Кратке едукативне луткарске представе, инспирисане предметима и причама из Музеја Војводине које служе као увод у обилазак једног дела музејске изложбе.
Одржавају се сваке суботе у 11 сати. Могуће је организовати и у другим терминима за унапред најављене породичне, предшколске и школске групе. Све додатне информације, као и најаву присуства можете добити путем мејла. Електронска адреса Одељења за едукативни рад је pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs
Улаз се наплаћује 100 динара по особи.
Тренутно на репертоару: Откуд шлем у бабиној башти.
Svečana premijera domaćeg filma „Jorgovani“ u sredu, 28. februara u Areni Sinepleks

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Едукативни програми за децу и целу породицу у Музеју Војводине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.