Талибани извршили двоструку јавну егзекуцију на југоистоку Авганистана

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Feb.2024, 14:52

Талибани извршили двоструку јавну егзекуцију на југоистоку Авганистана

Талибани су данас извршили двоструку јавну егзекуцију на стадиону на југоистоку Авганистана, а хиљаде људи су посматрале убиство двојице осуђених мушкараца, на које су пуцале породице жртава. Фото: Танјуг/AP Photo/Rahmat Gul, File Врховни суд талибана пресудио је да су њих двојица одговорни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за смрт две особе ножем у одвојеним нападима, наводи се у саопштењу суда, пренео је АП.
Суд је идентификовао њих двојицу као Сиеда Џамала из централне провинције Вардак и Гула Кана из Газнија, иако је нејасно ко је извео нападе, двојица осуђених мушкараца или неко други.
У саопштењу се, такође, наводи да су три нижа суда и талибански врховни вођа Хибатулах Акунџада, наредили погубљења у знак одмазде за њихове наводне злочине. Људи су се окупили испред стадиона у области Али Лала у граду Газни, верски учењаци су молили рођаке жртава да опросте осуђеницима, али су они одбили.
Абу Абу Калид Сархади, портпарол полиције Газнија, рекао је да су рођаци жртава погубили двојицу мушкараца. Он није прецизирао коју врсту оружја су користили.
Погубљења су почела нешто пре 13.00 часова.
Испаљено је 15 метака, осам у једног од мушкараца и седам у другог.
Хитна помоћ је потом одвезла њихова тела.
Ово је било треће и четврто јавно погубљење откако су талибани преузели власт 2021. након повлачења САД и НАТО снага из Авганистана.
Putin leti na najvećem supersoničnom avionu na svetu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Талибани извршили двоструку јавну егзекуцију на југоистоку Авганистана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.