На северу КиМ корисници социјалних давања ни данас нису могли да подигну новац

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Feb.2024, 13:30

На северу КиМ корисници социјалних давања ни данас нису могли да подигну новац

Због одлуке Централне банке у Приштини о забрани употребе динара на Косову и Метохији, корисници различитих социјалних давања, ни данас нису успели да подигну новац који им је уплаћен на рачуне. Фото: Танјуг/AP Photo/Bojan Slavkovic Грађани указују да имају проблеме због одлуке Приштине >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о укидању платног промета у динарима, јер су у неколико последњих дана добили уплате социјалне помоћи, дечијег додатка, као и плата из централне Србије, али да до тог новца не могу да дођу и забринути су на који начин ће обезбедити основне животне намирнице.
У филијалама Поште и Поштанске штедионице на северу Косова и Метохије грађанима се на шалтерима из залиха исплаћује највише до 10.000 динара или исти износ у еврима, док у српским срединама јужно од Ибра, динара нема данима, што грађане приморава да по новац иду у Куршумлију, Врање или Бујановац. Такозвана ЦБК донела је уредбу којом се од 1. фебруара забрањује употреба динара на КиМ, затим је саопштила да је у сарадњи са банкама и другим финансијским институцијама предузела додатне мере за, како наводе, лакше спровођење уредбе о забрани коришћења српског динара.
Рок који су одредили, како су навели, неће моћи да буде дужи од три месеца, а власти у Приштини су претходно у два наврата, без икаквог образложења, забраниле транспорт динара до трезора који се налази у Лепосавићу.
Nestorović: U procesu smo osnivanja stranke sa ljudima koji me podržavaju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На северу КиМ корисници социјалних давања ни данас нису могли да подигну новац се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.