Баржа срушила мост у Кини, најмање две особе погинуле, три се воде као нестале

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Feb.2024, 12:09

Баржа срушила мост у Кини, најмање две особе погинуле, три се воде као нестале

Две особе су погинуле а три се воде као нестале, након што је баржа ударила у мост на Бисерној реци код кинеског града Гуангџоуа, који се потом урушио, известили су данас кинески медији. Фото: Танјуг/CCTV via AP Више возила међу којима и један аутобус, упало је у воду, а нека су пала >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и на баржу.
Локалне власти у Гуангџоу саопштиле су да је баржа која је из Фошана ишла према јужном делу Гуангџоуа ударила у мост око 5.30 по локалном времену, пренео је Ројтерс. На снимцима кинеске телевизије Си-Си-Ти-Ви (ЦЦТВ) види се празна баржа између два стуба моста, док део коловоза недостаје.
Четири возила и електрични мотор су пали са моста.
Аутобус у коме је био само возач, и још једно возило упали су у воду, док су преостала три пала на баржу. Две особе су погинуле,а један члан посаде барже је повређен, а двојица су спасена, пренео је ЦЦТВ.
Нестале су три особе, а за њима трага шест ронилаца и више чамаца за спасавање. У току је истрага о узроку несреће, а свим пловилима се саветује да користе друге путање за пловидбу.
Мост је главна путања за транспорт становника острва Санмин, а званичници наводе да је доступан трајект за становнике острва, преноси Ројтерс.
Peskov: Sramotno je što je Bajden nazvao Putina „ludim kučkinim sinom“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Баржа срушила мост у Кини, најмање две особе погинуле, три се воде као нестале се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.