Зашто би бели лук требало да додамо у кромпир док се кува? Мали трик који мења укус

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Feb.2024, 11:13

Зашто би бели лук требало да додамо у кромпир док се кува? Мали трик који мења укус

Куваре да ће кромпир бити знатно укуснији ако му додате бели лук. Фото: Pexels/Karolina Grabowska Кромпир спада у јефтино поврће које се конзумира у целом свету, а његова припрема је једноставна и разноврсна. Можете да правите пире, да га кувате, печете, пржите, пуните… Не зна се који је начин >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << припреме укуснији.
Ипак, постоји једна намирница коју можете да додате у кључалу воду и која ће кувани или пире кромпир учинити још укуснијим. У питању је бели лук. Можете да додате и целу главицу, а можете и само пар ченова. Бели лук додајте у кључалу воду у којој се кува кромпир, јер ће он дати посебан шмек. Бели лук је супер за кувани, али и пире кромпир.
Зашто кувати бели лук са кромпиром? Бели лук има специфичан укус, па док се кромпир кува, лепо упија мирисе и арому. Касније када додате путер и млеко, само појачавате укус. Кромпир процедите, па испасирајте, а онда додајте путер и млеко.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто би бели лук требало да додамо у кромпир док се кува? Мали трик који мења укус се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.