Ливерпул без пола тима „прегазио“ Лутон за полувреме

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Feb.2024, 08:34

Ливерпул без пола тима „прегазио“ Лутон за полувреме

Фудбалери Ливерпула савладали су Лутон 4:1 (0:1) у мечу 26. кола Премијер лиге и одржао се на челу табеле пред преостале утакмице ове рунде. Фото: Танјуг/Peter Byrne/PA via AP Екипа Јиргена Клопа поново је на четири бода одстојања наспрам првог пратиоца Манчестер ситија.
„Редси“ су одиграли >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << раније меч ове рунде због финала Лига Купа које је очекује у недељу против Челсија.
Стрелци за „Редсе“, који су у среду увече играли без готово пола тима, били су Вирџил Ван Дајк у 56. минуту, Коди Гакпо у 58, Луис Дијаз у 71. и Харви Елиот у 89.
Двоструки асистент био је Аргентинац Алексис Мекалистер.
Лидер је тако успео да сломи отпор Лутона који је неочекивано дуго одржавао вођство голом Чидозија Огбенеа још у 12. минуту утакмице. Тада је и уз мало среће успео да савлада Келехера, који је претходно несигурно интервенисао, а лопта се одбила право на главу нападача гостију. Од гола Лутона, све до краја, меч је био „једносмерна улица“. Дуел Давида и Голијата.
Ливерпул је још у првом полувремену промашио велики број шанси, највише пута у приликама се налазио Луис Дијаз који вероватно ни сам не памти када је у каријери имао толико шанси и уједно толико промашаја.
Да је Колумбијац искористио барем половину ситуација које су му се уазале пред голом гостију, „Редси“ би још у првом полувремену преокренули и умирили навијаче, Овако, још неко време су их држали у неизвесности.
Ипак, све је дошло на своје у наставку. Клопов тим је од старта притиснуо госте, разгоропадио се и било је само питанеј времена када ће прва лопта бити у мрежи Каминског.
Тамо је први сместио Ван Дајк ауторитативно, главом, потом је Мекалистер „спојио“ са голом и другог Холанђанина вечерас у тиму, Гакпоа, и слом Лутона је био на видику. Коначно, погодио је и Дијаз, на његово велико олакшање, соло акцијом је натерао госте на капитулаицју, а тачку на голеаду у другом полувремену ставио је резервиста Елиот.
За Ливерпул вечерас нису играли Алисон, Трент Александер, Собослај, Салах, Жота, Матип, Нуњез, Алкантара.
Jirgen Klop ne planira da preuzme Bajern, najavio pauzu od godinu dana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ливерпул без пола тима „прегазио“ Лутон за полувреме се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.