Лик краља Чарлса од јуна на британским новчаницама

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 13:21

Лик краља Чарлса од јуна на британским новчаницама

Новчанице са ликом краља Чарлса Трећег ући ће у промет од 5. јуна, саопштила је данас Енглеска банка (БоЕ), која је пре више од годину дана приказала њен дизајн. Фото: PrtSc/Yotube Краљев портрет ће се појавити на новчаницама од пет, 10, 20 и 50 фунти и циркулисаће уз постојеће на којима је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << краљица Елизабета, пренео је Ројтерс.
Нове банкноте на којима је краљ Чарлс замениће похабане, а њима ће се изаћи у сусрет и растућем захтеву за британским новчаницама, саопштила је БоЕ. Банка је истакла да је све урађено у договору са краљевском породицом и да ће се водити рачуна о утицају на животну средину.
То значи да ће нове новчанице на којима је 75-годишњи монарх, који је познат по активностима у очувању животне средине, ући у оптицај „врло постепено“, додаје БоЕ.
Protest grčkih poljoprivrednika u centru Atine drugi dan zaredom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лик краља Чарлса од јуна на британским новчаницама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.