Маск: Пацијент са чипом у мозгу покренуо компјутерски миш уз помоћ својих мисли

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 13:06

Маск: Пацијент са чипом у мозгу покренуо компјутерски миш уз помоћ својих мисли

Први пацијент којем је уграђен имплантантни мождани чип технолошке компаније Неуралинк потпуно се опоравио и у стању је да контролише компјутерског миша користећи само своје мисли, изјавио је оснивач те компаније Илон Маск. Фото: PrtSc/Neuralink “Постигнут је напредак, изгледа да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се пацијент у потпуности опоравио, и можемо да уочимо ефекте које чип има на мозак. Пацијент може да помера миша по екрану само користећи свој мозак“, рекао је Маск, преноси Ројтерс.
Он је додао да ће Неуралинк покушати да тестира да ли пацијент може да помоћу мисли изазове кликове на мишу.
Компанија Неуарлинк је прошлог месеца успешно уградила чип свом првом људском пацијенту, након што је у септембру добила одобрење за вршење експеримената на људима. Користећи хируршког робота, тим Неуралинк уградила је чип повезан за интерфејсом мозак-рачунар у део мозга који контролише покрете и кретање, с намером да пацијент за почетак овлада употребом миша и тастатуре користећи само своје мисли.
Ројтерс наводи да Маск има велике планове везане за Неуралинк, пошто жели да производима те компаније олакша лечење гојазности, аутизма, депресије и схизофреније.
Asanž ulazi u svoju poslednju bitku protiv izručenja američkom pravosuđu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Маск: Пацијент са чипом у мозгу покренуо компјутерски миш уз помоћ својих мисли се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.