ЕУ продужила санкције Русији за годину дана

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 11:34

ЕУ продужила санкције Русији за годину дана

Европска унија продужила је за још годину дана санкције Русији, које су уведене због рата у Украјини, објавио је службени гласник ЕУ. Фото: Танјуг/AP Photo/Virginia Mayo Како се наводи у документу, који је потписао шеф европске дипломатије Жозеп Борељ, одлука Савета ЕУ о продужењу санкција >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << важиће до 24. фебруара 2025. године.
У документу се наводи да је, на основу ревизије одлуке о рестриктивним мерама Русији и, како се наводи, „све док се нелегалним акцијама Руске Федерације наставља да крши забрана употребе силе, што представља озбиљну повреду међународног права“, прикладно задржати на снази све мере које је тренутно увела Унија и предузети додатне мере, ако је потребно.
Lavrov u Latinskoj Americi, sa predsednikom Kube o strateškom partnerstvu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ продужила санкције Русији за годину дана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.