Шта причање у сну поручује вашем организму? Погледајте због чега долази до ове појаве

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 11:18

Шта причање у сну поручује вашем организму? Погледајте због чега долази до ове појаве

Причање у сну се не сматра медицинским проблемом. Фото: Pexels/Pixabay Причање у сну службено се зове сомнилоквиј. Један је од облика парасомније, односно сметњи у понашању за време спавања. Врло је често и не сматра се медицинским проблемом.
Људи причају у сну највише 30 секунди, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а дешава се и да неки причају више пута током ноћи. Понекад су то јасне фразе и речи, а понекад је у питању само мрмљање.
„Према мом искуству, причање у сну може бити повезано са преоптерећеношћу живчаног система и настаје због прекомерног гледања у екран пре спавања или великог уноса кофеина током дана“, каже др Нерина Рамлакхан, терапеут и експерт за сан.
Ако иначе не причате у сну, а одједном сте почели, ово могу да буду разлози: · емоционални стрес;
· поремећај температуре;
· употреба одређених лекова који утичу на мозак.
Такође, до говорења у сну може доћи код особа које су самокритичне, као и код оних који себи задају високе циљеве. Веома често особе које желе да све држе под контролом не говоре наглас оно што мисле и то се дешава када подсвест преузме контролу над свешћу.
Zagrljaj je prava terapija za očuvanje zdravlja: ​​Evo najvećih prednosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта причање у сну поручује вашем организму? Погледајте због чега долази до ове појаве се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.