Аустралија најављује значајна улагања и јачање своје ратне морнарице

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 10:15

Аустралија најављује значајна улагања и јачање своје ратне морнарице

Власти у Аустралији саопштиле су данас да ће повећати издвајања за одбрамбени систем за додатних 11,1 милијарди аустралијских долара (око 7,25 милијарди америчких долара). Фото: Pixabay/Scozzy Према наводима аустралијских власти, у наредној деценији се планира набавка шест ратних бродова >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и 11 нових фрегата, с циљем да се удвостручи капацитет морнаричких формација спремних за борбене задатке.
Аустралија планира да оснажи своје одбрамбене способности усред забринутости због пораста глобалних геополитичких тензија и све вец́ег утицаја Кине међу неким пацифичким острвским државама, наводи Ројтерс.
Министар одбране Аустралије Ричард Марлес рекао је да би владин план на крају процеса допринео повец́ању борбене морнаричке флоте, највећем од завршетка Другог светског рата.
„Оно што је критично важно разумети јесте да ми гледамо унапред у неизвесном свету у којем се надмећу велике силе. До 2030-тих имаћемо значајно веће борбене капацитете од ових које имамо данас“, изјавио је Марлес на конференцији за новинаре.
 
Lavrov u Latinskoj Americi, sa predsednikom Kube o strateškom partnerstvu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Аустралија најављује значајна улагања и јачање своје ратне морнарице се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.