Лавров у Латинској Америци, са председником Кубе о стратешком партнерству

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 08:28

Лавров у Латинској Америци, са председником Кубе о стратешком партнерству

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров допутовао је у посету Венецуели, у оквиру латиноамеричке турнеје, а у Каракасу ће се састати са министром спољних послова Иваном Хилом и председником Николасом Мадуром. Фото: Танјуг/Alexander Zemlianichenko Лавров је у Венецуелу допутовао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са Кубе, где се састао са председником Мигелом Дијас-Канелом Бермудесом и министром спољних послова Кубе Бруном Родригесом, преноси РИА Новости.
Како је саопштило руско Министарство спољних послова, у тим разговорима је потврђено да су обе земље усмерене на потпуно јачање руско-кубанског стратешког партнерства.
„У разговорима је изражен непромењен приступ Русије и Кубе у погледу категоричне неприхватљивости употребе једностраних нелегитимних ограничења“, наведено је у саопштењу.
Додаје се да је руска страна потврдила континуирану подршку Хавани у њеном захтеву за потпуно и моментално укидање америчког ембарга и уклањање Кубе са листе америчког Стејт департмента држава спонзора тероризма.
Лавров ће из Венецуеле отпутовати у Бразил на састанак министара спољних послова земаља Г20.
 
 
Vang Ji: Kina će nastaviti da podržava Srbiju u očuvanju njenog suvereniteta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лавров у Латинској Америци, са председником Кубе о стратешком партнерству се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.