Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 06:00
Рецепт дана: Кифлице од лиснатог теста са млевеним месом
Неодољиви залогаји стижу на трпезу за мање од сат времена.
Фото: Pixabay/HardyKlossek
Састојци:
2 чена белог лука
1 стабљика целера
150 грама сланине
500 грама млевеног свињског меса
40 грама презла
1 јаје
1/2 кашичице соли
бибер
2 и по листа смрзнутог лиснатог теста
1 јаје
кечап или парадајз >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сос
Припрема:
Лиснато тесто оставити да се одмрзне. Поврће ситно исецкати. У тигању загрејте уље и пропржите лук и целер. Извадите из тигања и додајте ситно исецкану сланину и кратко пропржите. Додајте сецкани бели лук и пржите док не замирише. Пребаците смешу у посуду и оставите да се охлади 10 минута. Затим додајте преостале састојке за фил и мешајте рукама. Умутите јаје. Сваки лист теста преполовите тако да добијете пет листова (25 цм к 12,5 цм). Ставите први лист дугом страном испред себе, а затим кухињском четком премажите дужи крај од себе умућеним јајетом. Одвојите петину месне смесе и ставите у средину теста, па равномерно распоредите тако да горња и доња ивица остану празне. Тесто разваљајте и исеците на мање комаде (око 4) и поновите поступак са осталим листовима и смесом. Процес пуњења и савијања можете проверити у видеу испод рецепта. Раширите кифлице на два листа обложена папиром за печење, премажите јајетом и пеците на 180 степени 30-35 минута, односно док тесто не потамни. После 20 минута промените положај плеха за печење. Оставите да се мало охлади и послужите уз парадајз сос или кечап.
Пријатно!
Zašto je dobar batat? Slatki krompir koji može mnogo da nam pruži
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Кифлице од лиснатог теста са млевеним месом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.