Смернице за забрану мобилних телефона у школама

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Feb.2024, 13:05

Смернице за забрану мобилних телефона у школама

Британска влада упутила је директорима школа у Енглеској смернице за забрану коришћења мобилних телефона у школама. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Dwyer, File Синдикати наставника кажу да смернице укључују већ усвојене праксе и да већина школа већ има усвојену стратегију, пренео је Гардијан.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Британска министарка просвете Џилијан Киган изјавила је данас да је министарство консултовало директоре поводом смерница и да верује да ће те мере помоћи у доношењу коначне одлуке о забрани коришћења мобилних телефона у школама. Киган је рекла за Би-Би-Си (ББЦ) да се у школу иде да би се учило, да би се стварала пријатељства, а не да се користе мобилни телефони.
Смернице нуде школама различите начине за спровођење забране, у распону од наредбе да сви телефони буду остављени код куће, до предаје телефона по доласку или њиховог држања у неприступачним ормарићима, или омогућавања ученицима да их држе под условом да их не користе.
Према подацима Офкома, 97 одсто деце узраста до 12 година имају један паметан телефон. Постоји и шира забринутост због тога што би деца могла да приступе штетним садржајима на паметним телефонима.
Родитељи би такође морали да буду укључени у забрану, тако што треба да контактирају ученике преко школске канцеларије, а не директно.
Članovi mađarske vlade odbili da se sastanu sa američkim senatorima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Смернице за забрану мобилних телефона у школама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.