Поврће које ће вам помоћи да се отарасите сала на стомаку

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Feb.2024, 12:30

Поврће које ће вам помоћи да се отарасите сала на стомаку

Не постоји лоше и нездраво поврће. То је храна богата хранљивим материјама и антиоксидансима који употпуњују сваки оброк и подржавају здравље организма. Фото: Pexels/Arina Krasnikova Исхрана богата поврћем може смањити ризик од болести, побољшати варење, регулисати шећер у крви и помоћи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у здравом губитку тежине. Међутим, постоји и поврће које може помоћи у смањењу величине стомака.
Смањење упалних процеса Броколи је на врху листе хранљивог поврћа. Богат је антиоксидансима који помажу у смањењу упала у телу. Примарно једињење је сулфорафан, који делује на смањење супстанци које изазивају запаљенске процесе. Смањењем упале, тело боље губи тежину и ефикасније ради у свим другим областима.
Шаргарепа је богата лутеином, за који бројна истраживања показују да има антиоксидативна својства и може утицати на решавање проблема вишка масног ткива у доњем делу стомака. Једење сирове шаргарепе заправо може помћи вашем метаболизму.
Још једно поврће корисно за губљење масти на стомаку је зелена салата. Богата је лутеином, биљним једињењем које потенцијално утиче на смањење масти. Ово једињење је део веће групе једињења званих каротеноиди, који укључују лутеин, ликопен и зеаксантин, а они имају антиоксидативна својства.
Хранљиве материје Нека истраживања потврђују да ова једињења такође могу помоћи у губитку вишка масти.
Наранџаста и жута паприка такође су богате лутеином. Ово светло, укусно поврће је одличан додатак плану исхране за стомачне масти.
Цвекла је земљано коренасто поврће препуно хранљивих материја које могу помоћи у контроли подручја око стомака и чак побољшати варење.
Кељ је лиснато поврће које садржи много хранљивих материја. Ово поврће је повезано са витаминима А, К, Ц и Б6, као и са манганом, бакром, калијумом, као и са влакнима и протеинима. Временом, додавање кеља у вашу исхрану може вам помоћи да изгубите масти на стомаку, као и спанаћ.
Позитивни ефекти Једна студија објављена у British Journal of Nutrition открила је да суплементација лутеином у комбинацији са нискокалоричном исхраном има неколико позитивних ефеката на учеснике. Они који су узимали лутеин видели су смањење обима струка, висцералне масти, телесне тежине и телесне масти, као и ниже нивое ЛДЛ холестерола.
Povrće koje treba jesti svaki dan

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Поврће које ће вам помоћи да се отарасите сала на стомаку се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.