Песимизам самозапослених у Немачкој се погоршао у јануару

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Feb.2024, 11:02

Песимизам самозапослених у Немачкој се погоршао у јануару

Пословно расположење самозапослених и компанија са мање од девет запослених у Немачкој у јануару се поново погоршало, показао је најновији, данас објављени извештај Института за економска истраживања ИФО из Минхена. Фото: Pexels/Niklas Jeromin Џимдо-ифо индекс пословног расположења >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за самозапослене, који минхенски институт објављује од августа 2021. године, у јануару је пао на минус 22,6 поена са децембарских минус 17,5 поена.
Вредност овог индекса је у протеклим месецима такорећи у константном паду.
Велики број анкетираних самозапослених, чак 47,9 одсто, се у јануару жалио на мали број наруџбина, наводи се на сајту ИФО.
„Опште економско окружење је све неповољније за самозапослене“, закључује стручњак ИФО Катрин Демелхубер.
Ford u 2023. godini prodao skoro dva miliona automobila u SAD

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Песимизам самозапослених у Немачкој се погоршао у јануару се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.