Чланови мађарске владе одбили да се састану са америчким сенаторима

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Feb.2024, 09:46

Чланови мађарске владе одбили да се састану са америчким сенаторима

Двостраначка делегација америчких сенатора посетила је Будимпешту како би позвала Мађарску да одмах одобри захтев Шведске за придруживање НАТО-у, али су чланови мађарске владе одбили сусрет са њима, преноси АП. Фото: Unsplash/Keszethelyi Timi Агенција наводи да су амерички сенатори претходно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << најавили да ће Конгресу САД поднети заједничку резолуцију у којој се осуђује наводно демократско назадовање у Мађарској и позива влада премијера Виктора Орбана да укине блокаду трансатлантске интеграције Шведске.
Сенаторка из Њу Хемпшира Џин Шахин рекла је на конференцији за медије да је разочаравајуће то што ниједан члан мађарске владе није прихватио позиве да се састане са америчком делегацијом.
Она је додала да се „нада и да је оптимистична“ да ће приступ Шведске бити ратификован 26. фебруара на седници мађарског парламента.
Сенатор Крис Марфи из Конектиката рекао је да је одбијање чланова Орбанове владе да се састану „чудно и забрињавајуће“, додајући да је на мађарском премијеру да „погура“ гласање о пријему Шведске у Алијансу.
„Довољно смо мудри, што се тиче политике овде, да знамо да ако премијер Орбан жели да се то догоди, тада парламент може да крене напред“, рекао је Марфи.
Мађарска је једина чланица НАТО-а која није ратификовала кандидатуру Шведске, због чега се суочава са све већим притиском јер је за примање нове земље у Алијансу потребно једногласно одобрење, наводи АП.
Орбан је током обраћања нацији у суботу наговестио да би мађарски парламент ускоро могао да ратификује захтев Шведске.
„Добра је вест да се наш спор са Шведском ближи крају. Идемо према ратификацији приступања Шведске НАТО-у на почетку пролећног заседања парламента“, рекао је Орбан.
Ministarstvo odbrane Rusije: Ruska vojska zauzela fabriku koksa u Avdejevki

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Чланови мађарске владе одбили да се састану са америчким сенаторима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.