Уклоњена забрана коришћења вештачке интелигенције у војне сврхе

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Feb.2024, 09:13

Уклоњена забрана коришћења вештачке интелигенције у војне сврхе

Компанија за развој вештачке интелигенције Open AI је „у тишини“ уклонила забрану коришћења свој најпознатијег производа ChatGPT у војне сврхе из корисничких услова, пренела је америчка непрофитна новинска организација Интерсепт на свом порталу. Фото: Unsplash/boliviainteligente Интерсепт >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << напомиње да су услови коришћења технологија фирме Open AI последњи пут ажурирани 10. јануара, а претходна верзија документа, сачувана у веб архиви, забрањивала је употребу ChatGPT у активностима повезаним са високим ризиком од физичког оштећења, укључујући, али не ограничавајући се на, развој оружја и „војне активности и ратове“.
Према новим условима, производи Open AI не смеју да се користе „ради наношење штете себи или другима“ као што је развој или употреба оружја, али је нестала референца на забрану технологије у војне сврхе. Портпарол Open AI Нико Феликс је рекао да промена израза у условима коришћења служи томе да они постану „јаснији“ и „разумљивији“.
Ford u 2023. godini prodao skoro dva miliona automobila u SAD

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Уклоњена забрана коришћења вештачке интелигенције у војне сврхе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.