Јапан дозвољава дужу косу војницима – циљ да се привуче што више младих људи

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Feb.2024, 19:10

Јапан дозвољава дужу косу војницима – циљ да се привуче што више младих људи

Новим регрутима у јапанској војсци биће дозвољено да имају дужу косу у покушају да се привуче више младих људи, саопштило је јапанско министарство одбране. Фото: Wikimedia Commons Та одлука долази у тренутку када се Јапан суочава са недостатком војника и растућом забринутошћу за безбедност >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у вези са Кином и Северном Корејом, објавио је Би-Би-Си.
Према новим правилима, војници ће моћи од априла да имају дужу косу, краћу са стране и позади, а дужу напред.
Жене су до сада у јапанској војсци могле да имају кратку косу, а од априла биће им дозвољено да када је везана не пада на рамена због ношења шлема.
Према агенцији Кјодо, вести о ублажавању правила шишања први пут су објављене у јануару током састанка експертске комисије чији је задатак био да повец́а број војника за јапанске снаге самоодбране (ЈСДФ).
Настојања да се повец́а регрутација долазе у тренутку када се Јапан бори са брзим јачањем кинеске војске и проширеним ракетним и нуклеарним програмима Северне Кореје.
Јапански званичници кажу да у војсци недостаје 10 одсто особља.
Прошле године је објављено да јапанско министарство одбране такође разматра потезе да би се омогућило људима са тетоважама да се придруже ЈСДФ.
Međunarodna premijera prvog kineskog putničkog aviona

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јапан дозвољава дужу косу војницима – циљ да се привуче што више младих људи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.