Папа поздравио фармере који су тракторима стигли у Ватикан, поклонили му краву

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Feb.2024, 14:43

Папа поздравио фармере који су тракторима стигли у Ватикан, поклонили му краву

Папа Фрања поздравио је данас италијанске пољопривреднике који су дошли тракторима на трг Светог Петра у Ватикану, позивајући поглавара католичке цркве да стане уз њих.
„Поздрављам пољопривреднике и сточаре који су присутни на тргу“, рекао је папа, пренела је Анса. Foto: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << AP Photo/Andrew Medichini Група италијанских фармера, једна од неколико који су наставили протест, упркос томе што је влада начинила неке уступке фармерима, дошли су на трг у Ватикану тракторима, а једну краву су поклонили папи.
Италијански фармери, као и њихове колеге широм Европе, организовали су протесте како би исказали противљење политици јефтиног увоза, високих трошкова и ниских цена пољопривредних производа, за које тврде да их промовишу држава и ЕУ.
NBS: privredni rast ove godine između tri i četiri odsto

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Папа поздравио фармере који су тракторима стигли у Ватикан, поклонили му краву се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.