Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Feb.2024, 14:00

Добар гост мора да испоштује ово правило када први пут улази у нечији дом

У нашем народу је уважено мишљење да је веома важно показати се добрим домаћином, али оно што никако не треба занемарити јесте колико је важно показати се као добар гост. Фото: Pexels/Nicole Michalou Можда нисте никада размишљали о томе, али прво што би требало да урадите када улазите као >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << гост у нечију кућу јесте да затворите очи – каже стара јапанска мудрост.
Јапанска изрека каже: “Ако уђете у кућу људи, тамо будите слепи, а кад изађете неми”.
Дакле, не тражите недостатке у кући у којој се налазите и ако их видите, немојте никоме рећи.
Осим васпитања и поштовања домаћина, важно је да не гледате около дом и уочавате ствари које би требало поправити, решити, очистити. Прашина на поду није одлика срца ових људи, разбацане играчке такође нису показатељ лошег родитељства. Можда једноставно није било времена, снаге – то су њихови животи и не треба улазити у разлоге.
Зато се у Јапану каже – затвори очи када уђеш код некога, како не би обраћао пажње на овакве ствари, а када изађеш из куће – затвори уста.
Уколико причате другима лоше о својим домаћинима, показујете непоштовање, лошу енергију и то вам се враћа.
Цените указано гостпримство. Кратка, али злата вредна мудрост.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Добар гост мора да испоштује ово правило када први пут улази у нечији дом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.