Вучић: Суштина свих услова да ниједна листа не носи моје име

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Feb.2024, 13:30

Вучић: Суштина свих услова да ниједна листа не носи моје име

Председник Србије Александра Вучић данас је поводом изборних услова које је објавио Проглас рекао да се све своди на трећу тачку, а то је да ниједна листа не сме да носи његово име. Фото: Танјуг/Раде Прелић Вучић је на ТВ Прва навео да је интересантно да се тај закључак појавио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и на седници Европског Парламента у Стразбуру.
Он је оценио да је као трећи услов да носилац листе не може да буде неко ко није кандидат, наведено да би се мање приметило, али да је то ипак суштина свега.
„Сви знате да је то једни разлог зашто су ово писали. Нису они видели Европски парламент. То је била нека сала поред. Морате да разумете. Они су ушли у зграду. А није њих нико ништа питао у ЕП, него су они организовали панел. Они дођу тамо, причају глупости, које слушају њих троје, двоје је“, рекао је Вучић.
Он је прокоментарисао и први услов то јест ревизију постојећег и састављање тачног бирачког списка и додао да једва то чека и да за разлику од опозиције када је била на власти сада се може доћи до бирачких спискова. „За разлику од њиховог бирачког списка, до којег никад нисте могли да дођете, у којем су мртви стајали по десет година на списку, који нису имали никакву везу компјутерску са матичним књигама, ни са било чим, данас је све транспарентно и све другачије. На сајту је доступно свакоме. Није случајно та бесмислица ту стављена, зато што је морала да се смисли нека бесмислица“, рекао је Вучић.
Вучић је прокоментарисао и то што Проглас тражи да се овера потписа за подршку кандидатима ради само код нотара и у суду и рекао да то за њега не представља никакав проблем.
„Једва чекам. И ми смо били против, они су тражили да могу чак и општински службеници да оверавају, не би ли лакше могли да скупе потписе. То је за нас дивно, лако и лепо. Само за њих нисам сигуран да ли је дивно, лако и лепо. Једва чекамо то. Са одушевљењем то прихватамо“, додао је председник наводећи да ће се опозиција намучити да те потписе сакупи.
Вучић је прокоментарисао и захтев који се односи на медијски плурализам и додао да су код Н1 и Нове С покушали да плате рекламу, да су они рекли не и да су забрањени код њих. „Ви сте звери из Зоолошког врта, вама нећемо ни за паре да емитујемо било што. Толико о медијском плурализму. Тај плурализам је тако заступљен и направљен да сам од 24 сата у временској прогнози- Хитлер, а у спорту сам Стаљин“, додао је Вучић.
Рекао је да га чак и на спортским каналима опозиције прозивају, а поводом критика које су биле упућене кошаркашу Николи Јокићу да је бот, захвалио и њему и свим људима који су се супростављали лажима.
Пета тачка у том захвету је одговорност за кршење закона у претходним изборним процесима, на коју је Вучић одговорио да постоји кривични закон за најтежа дела и истакао како може да се подноси кривична пријава, ако нигде није било приговора и да никад мање жалби није било на бирачким местима.
„Када нема нигде ни приговора, када никад мање жалби на бирачким местима, никад мање ничега. Пустимо, потписали или не потписали. Да могу да се жале после, добро, није никакав проблем и кад потпишете и кад не потписате. Никакав проблем.
Ја вас питам, где сте поднели приговор? Где сте рекли да је постао проблем? Па нигде, наравно, нигде“, закључио је Вучић.
Vučić: Bolje da nemamo vlast u Beogradu, nego da bude ukradena

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Суштина свих услова да ниједна листа не носи моје име се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.