Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Feb.2024, 11:47

Вучић: Нема сумње да ће позиција Србије по питању Русије бити још тежа

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да нема никакве сумње да ће позиција наше земље по питању Русије бити још тежа због оног што се десило Алексеју Наваљном. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Вучић је рекао за ТВ Прва да није питање да неко дође и каже – ајде сад >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << уведите санкције, пошто знају да то није могуће, већ да је реч да се Србији стављају у изглед неке лошије ствари.
„Да ли вам се у изглед стављају неке лошије ствари, да ли вам се у изглед стављају неки проблеми, неки приступи одређеним фондовима, могућност да утичете на напредак Србије?
Да, наравно, логично. И тога ће тек бити. Ово са Наваљним је, наравно, трагично када тако млад човек изгуби живот“, рекао је Вучић одговарајући на питање да ли ће се сада појачати притисци на Србију да уведе санкције Русији.
Он је рекао да не жели да улази у то шта се десило са Наваљним јер није истражни орган. „Нисам толико паметан као сви у свету који унапред све знају. То је све за политичке аналитичаре, није за председника једне земље. Али, да ли ће нама позиција бити још тежа, такође немам никакве сумње“, нагласио је Вучић.
Напоменуо је да је у Минхену по том питању видео навијачки приступ, што се исто дешава и у Србији.
„У Србији када гледамо утакмицу Интер-Милан, ми се поделимо па навијамо једне за друге, друге за друге, са мало мање страсти него када играју Звезда и Партизан, али увек томе приступамо на сличан начин. Тако ми и у међународној арени. Ми не волимо да слушамо аргументацију, не волимо да имамо озбиљан приступ. Ми волимо да имамо навијачки став.
И све што нам се допада, то безрезервно прихватамо, а све што нам се не допада, па ма колико било истина, то безрезервно одбацујемо. И у таквим условима, у земљи којој не постоји велики простор или довољан простор за аргументацију, већ је све засновано на емоцијама било због онога што је традиционални приступ, било због онога што је резултат деловања појединих сила у прошлости, било због некаквих очекивања у будућности, то је много тешко“, навео је Вучић.
AMSS: Očekujemo gužve na graničnim prelazima i naplatnim rampama

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Нема сумње да ће позиција Србије по питању Русије бити још тежа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.