АМСС: Очекујемо гужве на граничним прелазима и наплатним рампама

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Feb.2024, 11:19

АМСС: Очекујемо гужве на граничним прелазима и наплатним рампама

Невена Дамјановић из Ауто-мото савеза Србије (АМСС) изјавила је да се у току дана очекују гужве на граничним прелазима, као и на наплатним рампама широм Србије. Фото: Танјуг/Александра Орлић Она наводи да су, према извештају који је АМСС јутрос добио од Управе граничне полиције, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << задржавања на нашим граничним прелазима минимална, око 15 минута.
„Сигурно је да ће се та ситуација променити у наредним часовима, највише у поподневним сатима, када очекујемо већи прилив возила на улазу у Србију. Тако је било и јуче, када се чекало и до сат времена. Напомињемо да се међупростор између наше границе и Мађарске брзо пуни, па је самим тим за улазак у Србију потребно и више него тих сат времена, колико се чека само код нас, јер је потребно додати и време које се проводи на граници код наших суседа“, рекла је Дамјановић за Танјуг.
Навела је да се гужве у току дана очекују нарочито на прелазу са Босном и Херцеговином „Сремска Рача“, на улазу у Србију, затим на прелазу „Гостун“ са Црном Гором, као и на прелазу из правца Северне Македоније.
Када је реч о теретним возилима, њих очекују вишесатна задржавања на прелазу „Батровци“ према Хрватској, подсетила је Дамјановић.
Из АМСС-а наводе да се у току поподнева очекују гужве и на путевима широм Србије.
„Данас ће се многи вратити из правца Златибора, па треба очекивати већу гужву на аутопуту ‘Милош Велики’. Ако видите да је на порталима приказано да се дуже чека на некој наплатној рампи, потребно је искључити се можда на рампи пре, како би се избегле гужве и већа задржавања“, истакла је Дамјановић.
Очекује се и већи прилив возила на прилазима већим градовима, попут Београда, на обилазници, Зрењанинском и Панчевачком путу.
Дамјановић саветује да возачи користе таг, односно уређај за електронску наплату путарине.
Што се тиче употребе зимске опреме, из АМСС подсећају да је, по закону, њена употреба обавезна до 1. априла ако на путевима има снега, леда и поледице.
„Можда сада немамо снега, али у јутарним часовима на свим влажним деоницама зна да буде поледице. У питању су планински предели и долине где су клисуре и реке. Оно на шта треба обратити пажњу јесу и температурне разлике и одрони“, истакла је Дамјановић.
Указала је да се посебна опрезност саветује на магистрали која води ка Црној Гори, затим на деоници поред Голубачке тврђаве, као и у долини Рашке и Ибра.
Popodne se očekuje pojačan saobraćaj, teretnjaci na Batrovcima čekaju 8 sati

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак АМСС: Очекујемо гужве на граничним прелазима и наплатним рампама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.