Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Feb.2024, 10:00

Одећа коју не треба да перете у машини: Може се оштетити и изгубити облик

Погледајте о којој одећи је реч. Фото: Pexels/RDNE stock project Постоје неки одевни предмети које никада не треба стављати у машину за прање веша јер ћете само оштетити и њих и ваш скупи уређај.
Грудњаци су на првом месту јер жице могу оштетити бубањ, а копче могу поцепати одећу која >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се пере заједно са грудњацима. Такође, грудњак се може оштетити и боље га је прати ручно.
Кравате не треба прати у машини за веш јер је већина њих направљена од деликатних материјала, па би приликом брзог прања могле изгубити облик или запрљати другу одећу. Закопчајте панталоне, кошуље и друге предмете пре него што их ставите у машину за прање веша, јер се копче и дугмад могу заглавити у веш машини и оштетити одећу током прања. Што се тиче одеће са украсним комадима попут шљокица, перли и каменчића, немојте је прати у веш машини, већ ручно како се не би заглавила или оштетила веш машину.
Већина свилених предмета захтева хемијско чишћење или нежно прање руку због високих температура и центрифугирања који могу уништити деликатну тканину. Одећа од свиле може да се поцепа или изгуби облик и боље је прати ручно.
Постоје и текстилне кесе за веш који је осетљив на прање у веш машини, али пре него што у њега ставите омиљени грудњак или мајицу са шљокицама, проверите на декларацији од чега штити тканину или се консултујте са стручњаком.
Očistite kuvalo bez sirćeta: Biće savršeno čisto, a uz to će i mirisati

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Одећа коју не треба да перете у машини: Може се оштетити и изгубити облик се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.