Бајден разговарао са Зеленским, истакао посвећеност САД подршци Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Feb.2024, 09:13

Бајден разговарао са Зеленским, истакао посвећеност САД подршци Украјини

Амерички председник Џозеф Бајден истакао је у телефонском разговору са председником Украјине Володимиром Зеленским посвећеност Сједињених Америчких Држава подршци Кијеву, уочи друге годишњице од почетка руске инвазије, саопштено је из Беле куће. Фото: Танјуг/AP Photo/Evan Vucci Наведено >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је да је украјинска војска била принуђена да се повуче из Авдијевке након што су украјински војници морали да рационализују муницију због смањених залиха као резултат неактивности Конгреса, што је, како се додаје, довело до првог значајног добитка Русије у последњих неколико месеци.
Бајден је истакао потребу да амерички Конгрес хитно усвоји закон о слању додатне помоћи украјинским снагама, истиче се у саопштењу.
Додаје се да је Бајден поново потврдио снажну подршку америчке владе и америчког народа суверенитету и територијалном интегритету Украјине.
Vučić: Nije bilo novih pritisaka na Srbiju po pitanju KiM, ali jeste po pitanju Rusije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден разговарао са Зеленским, истакао посвећеност САД подршци Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.