Макрон и Зеленски потписали француско-украјински споразум о безбедносни

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Feb.2024, 09:40

Макрон и Зеленски потписали француско-украјински споразум о безбедносни

Украјински председник Володимир Зеленски и његов француски колега Емануел Макрон потписали су у Јелисејској палати у Паризу француско-украјински споразум о безбедности. Фото: Танјуг/AP Photo/Thibault Camus, Pool Овим споразумом Француска је најавила „до три милијарде евра“ додатне војне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << помоћи Украјини током 2024. године, преноси париски дневник Фигаро.
На конференцији за новинаре са Зеленским, Макрон је указао да је Русија „изгубила своје место и кредибилитет на међународној сцени“.
Према речима француског председника, постоји једна страна која је нападнута и то је Украјина и један агресор, а то је Русија која, како се изразио Макрон, „методично дестабилизује свет“.
„Моћна подршка“, кратко је прокоментарисао председник Украјине Володимир Зеленски након потписивања споразума у Јелисејској палати.
Украјински лидер је раније данас потписао сличан билатерални споразум о дугорочним безбедносним обавезама са немачким канцеларом Олафом Шолцом.
„Историјски корак. Немачка ће наставити да подржава Украјину против руског агресорског рата“, објавио је канцелар Шолц на друштвеној мрежи X након потписивања споразума са Зеленским.
Japan uspešno lansirao novu raketu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон и Зеленски потписали француско-украјински споразум о безбедносни се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.