Јапан успешно лансирао нову ракету

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Feb.2024, 09:23

Јапан успешно лансирао нову ракету

Јапан је данас успешно лансирао нову Х3 ракету из свемирског центра Танегашима, из префектуре Кагошима, годину дана након неуспешног покушаја. Фото: Танјуг/Kyodo News via AP Х3 ракета ушла је у орбиту и поставила сателит и два функционална микросателита, саопштила је Јапанска агенција >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за истраживање свемира, пренео је Кјодо.
„Х3 је најзад успео, лансирање је био успех“, рекао је менаџер пројекта лансирања рајекте Масаши Окада.
Премијер Фумио Кишида поздравио је успешно лансирање ракете домаће производње, наводећи на платформи Икс да жели да искаже поштовање према напорима свих људи који су учествовали претходних година у пројекту, додајући да се нада да ће се наставити напредак у тој области.
 
Princ Hari se spustio bob stazom brzinom od 99 km/h u Kanadi

 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јапан успешно лансирао нову ракету се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.