Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Feb.2024, 06:01
Рецепт дана: Торт са јабукама и павлаком
Не мора сваки десерт бити компликован и захтеван за припрему. Некада су најбоље ствари најједноставније, а такав је и овај брзи колач од јабука, пуног укуса, сочан и неодољив.
Фото: Pixabay/ congerdesign
Састојци:
100 грама путера
200 грама шећера
2 јаја
1 кашичица ваниле
250 грама брашна
1 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кашичица соде бикарбоне
1 кашичица прашка за пециво
¼ кашичице соли
250 милилитра павлаке
2 шоље нарезаних јабука (1 шоља = 250 мл)
За фил:
150 грама смеђег шећера
3 кашике растопљеног путера
1 кашичица цимета
80 грама сецканих ораха
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени. Премажите маслацем плех. Помешајте састојке за фил. Прво измиксајте путер и шећер у густу смесу и постепено додајте јаја, једно по једно. У другој посуди помешајте суве састојке, брашно, соду бикарбону, прашак за пециво и со. У мешавину јаја, шећера и путера наизменично додавати део сувих састојака па део креме. Нежно мешајте док се састојци не сједине. Додајте јабуке исецкане на коцкице и мешајте дрвеном кашиком. Сипати у припремљену посуду за печење, посути припремљеним филом и пећи 35-40 минута. Проверите чачкалицом да ли је колач готов. Пре сервирања торту можете посути шећером у праху, али није неопходно.
Пријатно!
Evo nekoliko saveta za lakše pražnjenje creva
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Торт са јабукама и павлаком се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.