Рецепт дана: Торт са јабукама и павлаком

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Feb.2024, 06:01

Рецепт дана: Торт са јабукама и павлаком

Не мора сваки десерт бити компликован и захтеван за припрему. Некада су најбоље ствари најједноставније, а такав је и овај брзи колач од јабука, пуног укуса, сочан и неодољив. Фото: Pixabay/ congerdesign Састојци: 100 грама путера 200 грама шећера 2 јаја 1 кашичица ваниле 250 грама брашна 1 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кашичица соде бикарбоне 1 кашичица прашка за пециво ¼ кашичице соли 250 милилитра павлаке 2 шоље нарезаних јабука (1 шоља = 250 мл) За фил: 150 грама смеђег шећера 3 кашике растопљеног путера 1 кашичица цимета 80 грама сецканих ораха Припрема: Загрејте рерну на 180 степени. Премажите маслацем плех. Помешајте састојке за фил. Прво измиксајте путер и шећер у густу смесу и постепено додајте јаја, једно по једно. У другој посуди помешајте суве састојке, брашно, соду бикарбону, прашак за пециво и со. У мешавину јаја, шећера и путера наизменично додавати део сувих састојака па део креме. Нежно мешајте док се састојци не сједине. Додајте јабуке исецкане на коцкице и мешајте дрвеном кашиком. Сипати у припремљену посуду за печење, посути припремљеним филом и пећи 35-40 минута. Проверите чачкалицом да ли је колач готов. Пре сервирања торту можете посути шећером у праху, али није неопходно.
Пријатно!
Evo nekoliko saveta za lakše pražnjenje creva

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Торт са јабукама и павлаком се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.