Бајден упозорио Нетањахуа да не креће на Рафу без плана за заштиту цивила

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Feb.2024, 09:24

Бајден упозорио Нетањахуа да не креће на Рафу без плана за заштиту цивила

Амерички председник Џозеф Бајден поново је упозорио израелског премијера Бењамина Нетанијахуа да не би требало да спроводи војну операцију у Рафи без одговарајућег изводљивог плана за заштиту палестинских цивила, саопштила је Бела кућа. Фото: Танјуг/AP Evan Vucci, Pool У разговору >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << двојице лидера у четвртак, другог за мање од недељу дана, Бајден је упозорио Нетанијахуа да не започиње акције у јужном делу Газе без безбедносног плана за око милион људи који се тамо налазе, преноси Ројтерс.
Бајден и Нетанијаху су разговарали и о преговорима који се воде за ослобађање талаца, а Бајден је обећао да ће наставити да ради даноноћно како би помогао у пуштању на слободу људи који су 132 дана у заточеништву Хамаса, навела је Бела кућа.
Израелске снаге извршиле су јуче рацију у болници Насер у Кан Јунису, највећој функционалној болници у Гази, а до упада праћеног пуцњавом дошло је у тренутку када се Тел Авив суочава са све већим међународним притиском да покаже суздржаност након што је најавио офанзиву на Рафу, последње релативно безбедно место за палестинске цивиле у Гази, наводи Ројтерс.
Бајден је раније овог месеца рекао да сматра да је операција коју Израел води против Хамаса у Гази „претерана“ и изразио озбиљну забринутост због све већег броја погинулих цивила у палестинској енклави.
Meloni: Zemlje NATO-a moraju ostati jedinstvene po pitanju Ukrajine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден упозорио Нетањахуа да не креће на Рафу без плана за заштиту цивила се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.