Рођак постхумно одликованог Гостића: Споменко се борио за српски народ

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Feb.2024, 09:10

Рођак постхумно одликованог Гостића: Споменко се борио за српски народ

Младен Стојановић, рођак једног од најмлађих бораца Војске Републике Српске, Споменка Гостића, који је синоћ постхумно одликован Медаљом за храброст „Милош Обилић“ – златном, изјавио је да се Гостић борио за српски народ, а да је потребу за борбом схватио још као мали. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Раде Прелић Стојановић је за Танјуг истакао да је његов рођак одликован због своје храбрости и захвалио председнику Србије Александру Вучићу због тога што га је постхумно одликовао.
„Захвалио бих Вучићу што је доделио баш нама. Без обзира на то којој земљи припадамо, не постоје физичке границе, него ми смо сви један народ по православљу“, рекао је Стојановић.
Он је додао да су сви наши јунаци погинули за исти циљ – за слободу за српски народ.
Постхумно одликован Споменко Гостић био је један од најмлађих бораца Војске Републике Српске који је погинуо 1993. са само 15 година.
Председник Србије Александар Вучић уручио је синоћ, поводом Дана државности Србије, на свечаној церемонији у Председништву, одликовања заслужним појединцима и институцијама.
Najviša odlikovanja Republike Srbije zaslužnima povodom Dana državnosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рођак постхумно одликованог Гостића: Споменко се борио за српски народ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.