Остин: Треба заштитити цивиле пре него што Израел нападне Рафу

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Feb.2024, 10:42

Остин: Треба заштитити цивиле пре него што Израел нападне Рафу

Амерички министар одбране Лојд Остин изјавио је у телефонском разговору са израелским колегом Јоавом Галантом да треба заштитити цивиле и омогућити достављање хуманитарне помоћи пре него што Израел предузме војне операције против Хамаса у Рафи на југу Појаса Газе, саопштио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је Пентагон. Фото: Танјуг/AP Photo/J. Scott Applewhite У саопштењу се наводи да су Остин и Галант разговарали и о израелској операцији спасавања два таоца у Рафи и преговорима о споразуму за ослобађање свих преосталих талаца које држи Хамас.
Како се наводи, Галант је обавестио Остина о офанзиви Израела на Кан Јунис на југу Појаса Газе, пренео је Тајмс оф Израел.
Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху рекао је у среду да ће Израел наставити офанзиву на „батаљоне Хамаса“ у Рафи након што се омогући цивилима да напусте то подручје.
Рафа је последње уточиште за више од милион Палестинаца, углавном расељених због борби у другим деловима Појаса Газе.
Peskov: Specijalna vojna operacija je počela protiv Ukrajine, a sada liči na rat protiv Zapada

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Остин: Треба заштитити цивиле пре него што Израел нападне Рафу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.