Вучић: Срећан Дан државности, живела Србија

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Feb.2024, 09:45

Вучић: Срећан Дан државности, живела Србија

Председник Србије Александар Вучић честитао је јутрос грађанима Србије Дан државности – Сретење. Фото: Wikimediacommons Србија данас слави Дан државности – Сретење, у спомен на почетак Првог српског устанка 15. фебруара 1804. године у Орашцу и проглашење Сретењског Устава Кнежевине >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Србије 15. фебруара 1835. године.
Председник Александар Вучић уручиће данас одликовања заслужним појединцима и институцијама поводом Дана државности.Централну државну церемонију код споменика Вожду Карађорђу у Орашцу предводиће изасланик председника, потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић.
Премијерка Србије Ана Брнабић ће говорити на Сретењској академији „Културна дипломатија“ у Крагујевцу, а догађају ће присуствовати и директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон.
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић присуствоваће као изасланик председника Републике и предводиће државну церемонију полагања венаца и одавања почасти на гробу Незнаног јунака на Авали.
Уз присуство државног руководства, државни празник биће обележен полагањем венаца и одавањем почасти на више локација у земљи, најављено је из министарстава.
Војска Србије организоваће церемоније полагања венаца у Крушевцу код Споменика косовским јунацима, у Краљеву на Тргу српских ратника, у Лесковцу код Споменика Народном хероју Кости Стаменковићу, као и у Горњем Милановцу код Споменика војводи Живојину Мишићу, у Врању код Барељефа вожду Карађорђу, и у Пожаревцу код Спомен-обележја Милош Обреновић.
Vučić: Srbija će uvek čuvati svoju neutralnost,ali i štititi svoje nebo i građane

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Срећан Дан државности, живела Србија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.