Оснивач Амазона Џеф Безос продао акције компаније за више од четири милијарде долара

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Feb.2024, 11:56

Оснивач Амазона Џеф Безос продао акције компаније за више од четири милијарде долара

Амерички мултимилијардер и оснивач гиганта онлајн трговине Амазон Џеф Безос продао је значајан број својих акција у поменутој компанији за више од четири милијарде долара. Фото: Танјуг/AP Photo/John Locher, File Компанија је саопштила да је Безос овог месеца продао 24 милиона деоница Амазона, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преноси Би-Би-Си (ББЦ).
Прва продаја 12 милиона акција Амазона најављена је у регулаторном поднеску у петак, а јуче је уследила најава продаје још 12 милиона деоница.
Безос се прошле године преселио из Сијетла у Мајами у америчкој савезној држави Флориди, тако да ће уштедети око 280 милиона долара пореза на продају акција Амазона. Флорида не наплаћује државне порезе на приходе или капиталну добит.
Џеф Безос је и даље највећи акционар Амазона и један је од најбогатијих људи на свету, са процењеним богатством које превазилази цифру од 190 милијарди долара.
Вредност акција Амазона је прошле године порасла за више од 70 одсто.
Ove godine od kruzera 10 miliona evra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Оснивач Амазона Џеф Безос продао акције компаније за више од четири милијарде долара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.