Драги ће се консултовати с министрима ЕУ о плану ревитализације привреде блока

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 08:01

Драги ће се консултовати с министрима ЕУ о плану ревитализације привреде блока

Бивши челник Европске ценртралне банке (ЕЦБ) Марио Драги овог месеца, у склопу припрема новог плана конкурентности Европске уније консултоваће се с министрима финансија ЕУ, поред осталог и о томе како да се одрже улагања у дигиталне и зелене транзиције, навео је данас извор >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << близак Ројтерсу. Фото: Танјуг/EPA-EFE/CLAUDIO PERI Драги је од председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен добио мандат да изнесе предлоге за ревитализацију привреде Европске уније, која је суочена пре свега с конкуренцијом Кине и Сједињених Америчких Држава, пренела је британска агенција.
Неформални разговори између Драгија и министара финансија ЕУ биће уприличени 24. фебруара на крају планираног тродневног састанка Савета ЕУ за економска и финансијска питања (ЕЦОФИН) у белгијском граду Генту.
Марио Драги (76), који је био и премијер Италије 2021-2022, жели да упути министре ЕУ у то шта је неопходно за мобилизацију јавних и приватних инвестиција, а очекује се да ће извештај с поменутим препорукама бити објављен до краја јуна, напомиње Ројтерс.
Агенција наводи и да је Драги потенцијална опција за неке од најважнијих послова у ЕУ након европских парламентарних избора у јуну.
Извор близак Драгију негирао је да је заинтересован за неку улогу у европским институцијама, али су италијански политички извори рекли да он неће одбити понуду ако буде постојао консензус о његовој кандидатури.
 
 
Ostin otkazao put u Brisel na sastanak ministara odbrane država članica NATO

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Драги ће се консултовати с министрима ЕУ о плану ревитализације привреде блока се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.