Ројтерс: Туск иде у Француску и Немачку, забринутост око могућег повратка Трампа на власт

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Feb.2024, 13:06

Ројтерс: Туск иде у Француску и Немачку, забринутост око могућег повратка Трампа на власт

Премијер Пољске Доналд Туск отпутоваће данас у Француску и Немачку како би разговарао са колегама о безбедносним ризицима и забринутости, како наводи Ројтерс, око могућег повратка Доналда Трампа на место председника САД. Фото: Танјуг/AP Photo/Omar Havana „Европа мора да делује заједно… >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << разговор ће уједно бити и одговор на питање шта ће се десити уколико Трамп победи? Немамо времена, морамо имати већи капацитет војне одбрамбене индустрије“, рекао је извор из пољске владе.
Извор британске новинске агенције је додао да Европа хитно треба да поради на заједничкој производњи муниције и да Пољска више не блокира „стратешку аутономију“, због чега је Европа мање зависна од других. „Сада први пут пољска влада каже да јачање европске одбране није контрадикторност јаком НАТО-у“, рекао је немачки званичник задужен за односе са Пољском, Дитман Нитан.
Трамп је дошао у жижу јавности након што је за викенд изјавио да не би штитио државе које не плаћају своје обавезе НАТО-у и да би „охрабрио“ Русију да их нападне.
Umereni desničar Aleksandar Stub novi predsedik Finske

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ројтерс: Туск иде у Француску и Немачку, забринутост око могућег повратка Трампа на власт се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.