Немачка троши милијарде на изградњу гасних електрана

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Feb.2024, 10:04

Немачка троши милијарде на изградњу гасних електрана

Немачка ће потрошити 16 милијарди евра за изградњу четири гасне електране у настојању да обезбеди адекватно снабдевање електричном енергијом након укидања нуклеарних реактора, саопштило је раније ове недеље Министарство економије. Фото: Unsplash/publicpowerorg Ово долази као део великог >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ремонта енергетске мреже у земљи, наводи министарство.
Нове електране на гас ће касније радити на водоник између 2035. и 2040. Тржишни механизам за повећање капацитета омогућиће проширење производње електричне енергије до 2028. године. Постројења ће имати укупан капацитет до 10 гигавата и очекује се да ће бити од виталног значаја за обезбеђивање стабилног снабдевања електричном енергијом „чак и у временима када је мало сунца или ветра.”
Највећа економија ЕУ, која је пре сукоба у Украјини подстицала своју индустрију руским гасом, морала је да повећа увоз електричне енергије прошле године након што је влада одлучила да укине нуклеарну енергију док се креће ка обновљивим изворима енергије. Прошлог априла, Немачка је затворила своја последња три нуклеарна реактора упркос упозорењима да би то заправо изазвало сагоревање више фосилних горива.
Немачка је себи поставила циљ да смањи емисију стаклене баште за 65 одсто до 2030. године, што је план који је још амбициознији од оног који је поставила ЕУ у целини. Међутим, прошлогодишњи извештај Федералне агенције за животну средину показао је да ће циљ вероватно бити промашен јер је дуготрајна енергетска криза гурнула прелазак на обновљиве изворе енергије у земљи на дневни ред.
Većina hotela u Beogradu zrela za zamašna ulaganja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка троши милијарде на изградњу гасних електрана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.