Брнабић: У вештачкој интелигенцији видимо будући успех Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Feb.2024, 09:53

Брнабић: У вештачкој интелигенцији видимо будући успех Србије

Председница Владе Србије Ана Брнабић, која у Дубаију учествује на Светском самиту влада 2024. године, састала се данас на маргинама самита са министром за вештачку интелигенцију Уједињених арапских емирата Омаром Султаном ел Оламом. Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Пеђа Вучковић „Драго >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ми је што посету Уједињеним Арапским Емиратима започињем поновним састанком са министром за вештачку интелигенцију УАЕ Омаром Султаном ел Оламом и разговором о важној теми у којој видимо будући успех Србије – вештачкој интелигенцији“, написала је Брнабић на свом Инстаграм налогу.
Она је подсетила да је сарадња Србије и УАЕ у тој области већ успостављена када је у мају 2022. године потписан Меморандум о разумевању о сарадњи у области дигитализације, који садржи и област вештачке интелигенције.
„Сутра потписујемо Меморандум о разумевању о сарадњи у области вештачке интелигенције са „Large Languange Model (LLM) Falcon“. ЛЛМ омогућава тренирање великих скупова података и развој алата као што је ChatGPT. Ова сарадња ће омогућити да наш Институт за вештачку интелигенцију, као и остали истраживачи код нас користе Falcon решења, али и да ми додамо корпусе података за српски језик“, навела је Брнабић.
Она истиче да ће све ово допринети размени искустава, која ће помоћи да се развије и употреби вештачка интелигенција у Србији на прави и успешан начин.
Danas počinje prijavljivanje za subvencije za kupovinu električnih vozila

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: У вештачкој интелигенцији видимо будући успех Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.