Харченко: Седница Савета безбедности УН је зрачак наде

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2024, 13:15

Харченко: Седница Савета безбедности УН је зрачак наде

Амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко поручио је данас да је одржавање седнице Савета безбедности Уједињених нација о Косову и Метохији зрачак наде и да питање јужне српске покрајине мора да се врати под окриље одлучивања тог тела светске организације. Фото: Танјуг Нема >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сумње да је синоћња седница Савета безбедности представља напредак, али није заокрет у решавању кризе на КИМ, оценио је Харченко након полагања венца на гроб руског дипломате Николаја Хартвига на Новом Гробљу у Београду, поводом Дана дипломата Русије.
„Сада се све креће у једном добром правцу, о чему смо и причали. Косово мора као питање за разматрање да се за стално врати у Савет безбедности Уједињених нација. Најозбиљнији проблем је што нема промена на терену, већ погоршања. За нас као основ постоји само резолуција 1244“, рекао је руски амбасадор.
Како је нагласио, забрана динара коју су увеле приштинске власти има далекосежне и тешке последице за Србе на КиМ. Он је честитао колегама у Москви празник Дан дипломата.
„Имамо пуно изазова у Србији са обзиром да она не прихвата санкције према Русији“, поручио је Харченко. Николај Хартвиг је био руски изасланик у Београду последњих година пред избијање Првог светског рата.
Сахрањен је уз највеће државне почасти на Новом гробљу у Београду.
Evo kako će izgledati gondola na Goču koja će poneti ime „Novak Đoković“ (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Харченко: Седница Савета безбедности УН је зрачак наде се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.