Пољска и ЕУ залажу се за повећање подршке Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Feb.2024, 10:31

Пољска и ЕУ залажу се за повећање подршке Украјини

Пољски министар спољних послова Радослав Сикорски позвао је данас амерички Конгрес да усвоји пакет помоћи за ратом разорену Украјину након што је ЕУ прошле недеље пристала да покрене пакет помоћи Кијеву од 50 милијарди евра. Фото: Pixabay/Skitterphoto „Позивам амерички Конгрес да коначно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << усвоји пакет помоћи САД и то је заједнички став ЕУ“, рекао је Сикорски на конференцији за новинаре након састанка са високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом у Варшави.
Он је поновио да је Европски савет „на крају одлучио да покрене план од 50 милијарди евра за подршку и обнову Украјине“, преноси агенција ПАП.
Сикорски је захвалио Борељу на „лидерству” у отварању посебних рачуна за приходе од замрзнуте руске имовине и изразио наду да ће они на крају бити донирани „жртви агресије”.
Борељ је рекао да ЕУ мора да подржава Украјину на сваки могући начин, јер се Украјина бори и за европску безбедност.
Он је током посете Пољској истакао неопходност победе Украјине, не само због њеног суверенитета, већ ради европске безбедности.
Што се тиче даљих санкција Русији, Борељ је потврдио да се ради на још једном пакету, који циља на појединце и разне институције и компаније у различитим земљама које олакшавају заобилажење санкција.
Сикорски је истакао потребу за сталним ажурирањем санкција и њиховом ефикасном имплементацијом.
Обојица политичара су истакли хитну потребу за испоруком муниције Украјини, што би вероватно захтевало измене постојећих уговора са другим глобалним клијентима.
Сикорски и Борељ су обавили безбедносне консултације на тему рата Русије против Украјине и начинима подршке Кијеву.
 
Kralju Čarlsu dijagnostikovan rak, odlaže javne nastupe do daljeg

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пољска и ЕУ залажу се за повећање подршке Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.