Мисија Гвајане у УН: Примили смо захтев Србије за хитну седницу Савета безбедности

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Feb.2024, 10:01

Мисија Гвајане у УН: Примили смо захтев Србије за хитну седницу Савета безбедности

Мисија Гвајане, земље која председава Саветом безбедности Уједињених нација, примила је захтев Србије за заказивање ванредне седнице тог тела због ситуације на Косову и Метохији, потврђено је Гласу Америке у тој мисији. Фото: Танјуг/AP Photo/John Minchillo „Србија је послала писмо председавајућем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Савета безбедности које ће се наћи пред члановима овог тела. Добићете инфрмације чим се седница закаже“, навела је портпаролка мисије Гвајане.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је раније данас у Риму да је шеф сталне мисије Србије при Уједињеним нацијама Немања Стевановић предао захтев за одржавање хитне седнице Савета безбедности председавајућем.
„Тај захтев се може усвојити и без гласања, значи без примедби, али ако неко затражи, може и да се гласа о свему томе, зато што је то пракса која је уведена у последњим годинама. Ми рачунамо на ситуацију такву да би све земље требало саме од себе прихватити одржавање ове седнице“, рекао је Дачић.
 
Vučić: Za uvođenje obaveznog vojnog roka 48 odsto građana starosti 18-29 godina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мисија Гвајане у УН: Примили смо захтев Србије за хитну седницу Савета безбедности се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.